A SZIA műhely és én

A Színes Időm Alkotóműhely böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

profilkep

Régi álmom vált valóra és sok korábbi élményem értelmet nyert azon a délutánon, amikor 2014 nyarán a Színes Időm Alkotóműhely, mint Önismereti Alkotóműhely gondolata felmerült bennem. A gondolatot vágy előzte meg és tett követte. Egy órán belül összeállt a név, az embléma, a szlogen, és amit át szeretnék adni, szeptemberben indultunk az első csapattal.

Nagy Klára Mária vagyok a Színes Időm Alkotóműhely megálmodója.

Kisgyermekkorom óta, az alkotás, mint természetes tevékenység van jelen az életemben.

Ha a külvilág nyomása, elvárásai soknak bizonyultak, ha a megoldandó feladatok besűrűsödtek a fejem fölött, vagy akár, ha nagy öröm ért mindig ott volt, megnyugtatott, harmonizált.

Ma már tudom, segített visszatalálni önmagamhoz…

A természet szépsége iránti csodálat, egy-egy érzelmi hullámvasút megélése nálam rajzolás, festés, varrás, barkácsolás, akár főzés alkotótevékenységekbe torkolltak.

Hálás vagyok ezekért a kreatív inspirációkért, általuk megismerhettem, megélhettem az úgynevezett „Flow”- élményt.

A „Flow” kifejezés magyarul áramlatot, lebegést jelent. Aki átélte már az tudja, milyen érzés. Megszűnik az idő-pánik, az aggódás, az elme szinte leállíthatatlannak tűnő zakatolása. Marad a tevékenységben „levés”, a JELEN pillanat ÖRÖME.

Ez egy olyan állapot, amit mindenki keres, kivéve a Gyermekek, Ők nem keresik, Ők csinálják.

A SZIA műhelylétre a felismerésekkel teli, befelé figyelés, az áramlat élmény megélése és a kreatív, vidám, szeretetközösségbe illeszkedés ötvöződése a jellemző.

Szerencsés vagyok, mindig azzal foglalkoztam amit szeretek. Számomra fontos, hogy a munkám egyben örömforrásom is legyen.

1999 óta hivatásom az alkalmazott grafika, ahol ötvözhetem a tartalom és forma harmonikus egységét, ezt ma is örömmel teszem, ha szép feladat, kihívás talál rám.

2008-tól az ifjú korosztályhoz kerültem közelebb. Középiskolában, érettségi utáni szakképzésben, illetve felnőtt oktatásban tanítok, szerettetek meg művészeti tantárgyakat.

A mindennapi feladataim segítenek abban, hogy nyitott szemmel és szívvel, rugalmas gondolkodással álljak az új kihívások elé nap, mint nap. Szeretek emberekkel foglalkozni, bár ez egy folyamatos, tanulságos és néha nem könnyű tanulás önmagamról és másokról.

Az alkotás és az önmagunk megismerése, fejlesztése és a harmonikus kapcsolat más emberekkel egy tőről fakad. Ezt erősíti, gyógyítja, gazdagítja, ha érzéseinket, gondolatainkat papírra vetjük, agyagba formázzuk.

Nagyon boldog vagyok, mert 2015 nyarán rátaláltam egy csodálatos módszerre, aminek szemlélete egybecseng a SZIA műhelyével: az alkotás testi-lelki-szellemi gyógyír.

Az út egyértelmű volt. Azóta tanulom, művelem, élem a Komplex Tematikus Művészetterápiát, ami Dr. Antalfai Márta nevéhez fűződik.

Boldog vagyok, hogy a Színes Időm Alkotóműhely foglalkozásai napról-napra sokrétűbbek, gazdagabbak, fejlesztőbbek.

Ha kedvet kaptál, hogy csatlakozz hozzánk, keresd foglalkozásainkat az „Alkotó időpontok” menüpont alatt és regisztrálj! Fesd magad boldogra!

Milyen típusú foglalkozásokat kínál a Színes Időm Alkotóműhely?

♡ Kiscsoportos MŰVÉSZETTERÁPIA Önismereti foglalkozás-sorozatok
    - Személyiségfejlesztő foglalkozás-sorozatok
      
Dr. Antalfai Márta - Katarzisz Komplex Művészetterápia - módszere alapján

♡ ÖRÖMFESTŐ alkalmak:
    - Pozitív megerősítések beépítése
    - Relaxálás, vizualizálás
    - Felszabadult örömalkotás

♡ FESTŐ SULI:
    - Képzőművészeti technikák megismerése, gyakorlása
    - Rajz és festő tanfolyamok

♡ SZIA Klub:
    - „Plein air” szabadtéri alkotás - ÚJ!
    - Rendszeres közösségi alkotó alkalmak

Mit kell hoznod?

Önmagad és a nyitottságodat.

A részvételi díj tartalmazza a foglalkozáson való részvételt, a rajz- és festőeszközök korlátlan használatát az alkotóműhelyben.

Az elkészült alkotások hazavihetőek! A bátraknak kiállítási lehetőség is adott! :-)

 

Köszönöm a figyelmedet, örömteli alkotást kívánok!

Üdvözlettel:

Nagy Klára Mária

A Színes Időm Alkotóműhely vezetője