Hogyan alkotunk?

A Színes Időm Alkotóműhely böngészés közben is védi adataidat. Olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat! Oldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk a jobb műkődésért!

A Színes Időm Alkotóműhely mindamellett, hogy kikapcsolódást nyújt a dolgos hétköznapokból, egy önismereti alkotókör - önmagunk megismeréséről és gyógyításáról szól.

Tapasztalataim szerint kétféle módon történhet a hatásos alkotási folyamat.

Mindig van egy központi téma, amivel foglalkozunk, amit eddig mindenki magáénak tudott érezni. Ebben elmélyedünk, körbejárjuk. A csoport tagjai ezután magukban reagálnak érzésben, majd indul a festés.

Egyik mód, ha egy problémát vetít ki az alkotó a lapra, „kifesti magából” és ezután otthagyja, így megszabadulva, elengedve a kínzó érzést, gondolatot lelki nyugalommal léphet tovább. Másik módszer az alkotási folyamatra, amikor a pozitív, megvágyott jövőképet festi-rajzolja meg, úgymond vizualizálja az alkotó a festővászonra.

Akár tudatosan vagy spontánul kezdünk neki egy-egy kép megalkotáshoz, minden alkalommal közelebb kerülünk a számunkra legfontosabb személyhez, önmagunkhoz.

Kellemes alkotást kívánok!